Radlík Jeřabinovice 45% 0,5l

999 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Nová šarže v listopadu 22.

Pravá, kvasná jeřabinka nabízí nepoznanou intenzitu chutě jeřabin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Radlík Jeřabinovice 45%

Toto není průtahový destilát. Tím by mělo výt řečeno takřka vše, ale samozřejmě rozvedeme to.

Jeřabiny pro tento destilát byly ručně sbírány v okolí lihovaru. Aby se docílilo typické mandlové až marcipánové dochutě destilátu, bylo třeba čekat na dokonalou zralost. Pak to začalo, souboj s časem... destilatér totiž není jediný hedonista, který na tento moment čeká. Ptáci také moc dobře vědí, kdy jsou plody jeřábu nejlepší. Všichni z lihovaru Radlík sváděli nelítostné závody a někdy i bitvy s opeřenci při nájezdech na vytipované stromy.

Pro destilát se sbíraly přibližně ve stejném poměru dva druhy jeřabin:

  • Planá divoká jeřabina (jeřáb obecný/ptačí) pro její ukrutně intenzivní vůni a chuť
  • Moravská jeřabina sladkoplodá, ta především aby zjemnila chuť - divoká jeřabina je totiž sice obrovsky intenzivní, ale její chuť je až svíravá

Jeřabiny se opatrně posbírali, podrtily a s pomocí enzymů poctivě prokvasily. Výtěžnost není nic moc - 20 kg ovoce dá 1 litr destilátu. Ovšem to je tedy něco.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jeřabinky
Obsah alkoholu (%): 45
Obsah balení (l): 0,5
Region: Středočeský kraj
Položka byla vyprodána…
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 12.1.2024
fantastická kořalka
5
PB Avatar autora | 11.3.2021
Absolútna špička medzi destilátmi z jarabiny. Jarabinovica z pravého kvasu (nie z macerátu) je na Slovensku nezohnateľná. Ďakujem palírne Radlík a Lihovárku . Divím sa, že sa to nepredáva ako limitka s unikátnym číslom pre každú fľašku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

background

V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.

Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.

Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.