-
Slivovice
-
Jablkovice
-
Hruškovice
-
Meruňkovice
-
Vínovice
-
Kdoulovice
-
Mirabelkovice
-
Rynglovice
-
Třešňovice
-
Višňovice
-
Broskvovice
-
Bezinkovice
-
Malinovice
-
Jahodovice
-
Jeřabinky
-
Šípkovice
-
Oskerušovice
-
Exotické destiláty
-
Pivní pálenky
Nejprodávanější

Po experimentálním uvedení Lihovárek experience se v Poněšicích rozhodli mít sudovou kdoulovici standardně v sortimentu.

Slivovice, která patří do kategorie těch “odpeckovaných”. Přesto je to jednoduše pecka.

Špičková Hruškovice Williams s certifikací kosher udělenou americkou židovskou Ortodox Union splňuje nejpřísnější výrobní kritéria.

Pálenka s vůní, kterou cítíte i za rohem. Vůni doplňuje uhrančivá chuť, ve které najdete exotické tóny ananasu.

Mezi destiláty z hrušek v popularitě jednoznačně vyčnívá odrůda "Williams". Je to především pro její neskutečné aromatické vlastnosti.

Jablkovice je po slivovici druhý nejčastěji pálený destilát v ČR. Jablkovice je vypálená z čerstvých českých jablíček odrůdy Melrose v měděné destilační komoře.

Pravá, kvasná jeřabinka nabízí nepoznanou intenzitu chutě jeřabin.

Asi nejvyhledávánější vlastností mirabelkovic je jejich výrazné mandlové aroma. A to tady najdete.

Hrozny z odrůd muškátů jsou jedny z nejvhodnějších k výrobě pálenky. No a tady je.

Nechte se přivinout do náruče omamné vůně hrušek odrůdy williams s něžným dotekem maliny.

Unikátní destilát ze suroviny, o které se říká, že vypálit nejde.

Destilát z borůvek rozhodně nepatří mezi běžné pálenky. V Raspenavě se však experimentů s exotickým či netradičním ovocem nebojí.

Potkat takovou trojici pálenek se vám už asi nepoštěstí.

Výrazná hruškovice z odrůdy Red Williams zrála 24 měsíců v sudu po cognacu. Reprezentuje spojení sladké hrušky a jemného doteku francouzské noblesy.

Odrůdová hruškovice, která zrála 13 měsíců v sudu po víně odrůdy Chardonnay.

Tato hruškovice Williams vám připraví neopakovatelný aromatický i chuťový zážitek.

Jablka, pro tento, pro česko snad nejtradičnější destilát pochází ze stromů v oblasti Jičína.

Kdouloň obecná, nevysoký strom, který plodí intenzivně vonící a pro destilát stvořené ovoce. A přesně z takového ovoce je tento destilát.

Netradiční. Intenzivní. Hřejivý. To všechno platí o tomto destilátů, který pojí voňavou kdoulovici se sudem po Cognacu.

Lahodná malinová lahůdka, kde se prolínají jemné nuance čokolády a zralých malin, doprovázené lehkým osvěžujícím nádechem máty.

Příběh této pálenky nádherně ukazuje jakou moc má destilace. Ač to tak na první pohled jistě nevypadá, jde o příběh krásně cirkulární.

Jste stejně jako my milovníci meruněk? Pak neváhejte a ochutnejte tento skutečný klenot.

To, že meruňkovice v sudu po vínovici (brandy) nádherně hraje už víme. Tohle je další důkaz této pravdy.

V Raspenavě se toho nebojí a proto je tu další sudový počin, který se opravdu vyvedl.

Destiláty z černého rybízu patří mezi ty nejvýrazněji aromatické.

Tento nejtradičnější ovocný destilát pochází ze švestek pěstovaných na jihu Čech a na Jičínsku.

Slivovice, která zrála 20 měsíců v sudu po cognacu, propojuje mandlové tóny pecky se sladkostí švestek i noblesou vyzrálého cognacu.

Tradiční hruškovice z Raspenavy s výraznou vůní a lehkým, pitelným chuťovým profilem.

Tradiční hruškovice z Raspenavy s výraznou vůní a lehkým, pitelným chuťovým profilem.

Ochutnejte třešně, které vyzrály pod slunečním svitem na Hané, konkrétně v olomouckém regionu.

Spolupráce palírny Raspenava ze Severních Čech s vinařstvím Martin Šebesta z Dolních Dunajovic.

Spolupráce palírny Raspenava ze Severních Čech s vinařstvím Martin Šebesta z Dolních Dunajovic.

V malých sadech na Jičínsku ještě před východem slunce probíhá sklizeň višní. Ty se rovnou v sadu třídí a míří na Raspenavu. Do destilérky.

Netradiční destilát kombinující sladkou, těžší chuť višní se sudem, ve kterém předtím zrála peated whisky.

Dlouhým zráním zakulacení Jablkovice té nejvyšší kvality. Budete mít pocit, že se procházíte sadem.

Jemný destilát s medovými tóny. Archivní pálenka destilovaná už v roce 2006.

Nasládlá, těžká chuť zakulacená dlouhým, předlouhým zráním. Však jde o archivní kousek. Destilace proběhla už v roce 2005.

Menší, zelený, sladší a méně obvyklý druh slivoně než je švestka. Vzácná a krásně aromatická pálenka.

Pálenka z plodů jeřábu oskeruše se právem považuje za jednu z nejvzácnějších.

Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže Žufánkovi...

Poctivá slivovice z pomezí Valašska a Slovácka. Kvašena a destilována tradičně s "kostkou". Tedy peckou. Ta se v chuti výrazně a příjemně projevuje.