Detailní popis produktu
Navrátilova slivovica 50%
Příběh Návrátilovi slivovice se začal psát už před téměř 100 lety. V roce 1922, kdy pálenici založil František Navrátil. Od té doby se řemeslo dědí z otce na syna. Dnes pracuje v palírně čvrtá a pátá generace Navrátilů. Šestá generace pomalu dorůstá, aby za 20 či 30 let převzala otěže rodinného podniku.
Paleno na dřevu
V pálenici se drží tradice, receptury a postupy. Pozvolné pálení probíhá na letitém kotli, pod kterým se topí dřevem.
Exklusivní slivovica
Navrátilova pálenica je rodinná nejen svou historií. Rodinný charakter dokládá i velikost a produkce pálenice. Každý rok vznikne zhruba 4000 lahví. Po láhvích se obvykle jen zapráší. Rozeberou je nejlepší restaurace, bary a teď i my.

Pálení Navrátilovi slivovice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
5
Slivovici nepiji, je to dárek.
5
nemohu hodnotit,je to dárek k zářijovým narozeninám.
5
Skvělá nabídka, rychlost dodání.
Chuť bohužel neposoudím, slivovice byla jako dárek
5
Skvělý dárek pro otce. Byl nadšený. Moc chutnala.
3
Trochu za očekáváním. Pěkná lahev, pěkný příběh. Dělali jsme testing čtyř lidí z oboru. Řekněme že průměr.

Radek Navrátil je čtvrtou generací páleničářů. Adam a David Navrátilovi jsou generací pátou. Je zjevné, že v případě rodiny Navrátilů se řemeslo opravdu předává z otce na syna.
20. října 1922 zažádal Radkův praděda František o povolení ku stavbě pálenice ve své zahradě. Bylo mu vyhověno. Od té doby nebylo ani jedné zimy, kdy by se v pálenici nepálilo. Je to už 97 zim a roků, kdy rodina Navrátilů přitápí pod kotlem a destiluje voňavý kvas.
V pálenici drží tradiční postupy a pálí stejně, jako jejich předci. Slivovici vyrábí dvojitou destilací. První surovinový kotel má objem 250l. Druhý tzv. rektifikační kotel je na 100l. Pomalou destilací, kdy 250l kvasu se pálí nejprve 1,5 hodiny v kotli surovinovém, se potom v menším rektifikačním přepaluje rovněž 1,5 hodiny. Touto pomalou a precizní destilací vzniká kvalitní slivovice.
Pod oběma kotli se topí dřevem. Za špičkovou kvalitu se tady ručí vlastním jménem a to už téměř 100 let.