Navrátilova slivovica 50% 0,5l

700 Kč
Skladem (> 5 ks)

Od roku 1922 pálí pod kotlem rodina Navrátilů. Aby oheň nevyhlasl a slivovica kapala se stará již 5. generace.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Navrátilova slivovica 50% 

Příběh Návrátilovi slivovice se začal psát už před téměř 100 lety. V roce 1922, kdy pálenici založil František Navrátil. Od té doby se řemeslo dědí z otce na syna. Dnes pracuje v palírně čvrtá a pátá generace Navrátilů. Šestá generace pomalu dorůstá, aby za 20 či 30 let převzala otěže rodinného podniku.

Paleno na dřevu

V pálenici se drží tradice, receptury a postupy. Pozvolné pálení probíhá na letitém kotli, pod kterým se topí dřevem. 

Exklusivní slivovica

Navrátilova pálenica je rodinná nejen svou historií. Rodinný charakter dokládá i velikost a produkce pálenice. Každý rok vznikne zhruba 4000 lahví. Po láhvích se obvykle jen zapráší. Rozeberou je nejlepší restaurace, bary a teď i my.

cover_2

Doplňkové parametry

Kategorie: Slivovice
Obsah alkoholu (%): 50
Obsah balení (l): 0,5
Region: Zlínský kraj

Pálení Navrátilovi slivovice

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
navratilova slivovica navratilova slivovica
5
Avatar autora | 6.5.2019
+ výborná

cover_2

Radek Navrátil je čtvrtou generací páleničářů. Adam a David Navrátilovi jsou generací pátou. Je zjevné, že v případě rodiny Navrátilů se řemeslo opravdu předává z otce na syna.

20. října 1922 zažádal Radkův praděda František o povolení ku stavbě pálenice ve své zahradě. Bylo mu vyhověno. Od té doby nebylo ani jedné zimy, kdy by se v pálenici nepálilo. Je to už 97 zim a roků, kdy rodina Navrátilů přitápí pod kotlem a destiluje voňaví kvas.

V pálenici drží tradiční postupy a palí stejně, jako jejich předci. Slivovici vyrábí dvojitou destilací. První surovinový kotel má objem 250l. Druhý tzv. rektifikační kotel je na 100l. Pomalou destilací, kdy 250l kvasu se pálí nejprve 1,5 hodiny v kotli surovinovém, se potom v menším rektifikačním přepaluje rovněž 1,5 hodiny. Touto pomalou a precizní destilací vzniká kvalitní slivovice.

Pod oběma kotli se topí dřevem. Za špičkovou kvalitu se tady ručí vlastním jménem a to už téměř 100 let.